Partnerek


CMS, webshop, eCommerce, domain, hosting, SEO, SEM

Google Directory

Observer


NewsAgent


C-PRESS


Hirmutato


Hirlapom


Hirlapom





hírek személyre szabva

Napi sajtó


Hirlevél feliratkozás






Google
 


Mit reggelizzünk?

2007.10.31
Tények és tévhitek a teljes kiőrlésű gabonapelyhekről

A teljes kiőrlésű gabonapelyhekről szóló Tények és tévhitek összeállítás 4. részében megbizonyosodtunk arról, hogy a reggeli a mindennapok elmaradhatatlan része. A nap elején elfogyasztott táplálék biztosítja a teendők elvégzéséhez szükséges energiát és elősegíti a megfelelő szellemi-fizikai teljesítményt. Az egészségünk érdekében reggelizni tehát kell. Felmerül azonban a kérdés, hogy mit együnk mi magunk, és mit reggelizzen a család?

A reggeli legyen finom, tápláló és egészséges. Sokak számára fontos, hogy a reggeli rohanás miatt a nap első étkezése lehetőleg legyen gyors, és ne túl drága. A Nestlé teljes kiőrlésű gabonapelyheivel gyors, könnyű és egészséges reggelit biztosíthatunk az egész családnak, mindezt megfizethető áron.
De lássuk a tényeket! A következő táblázat a különböző reggeli típusokat mutatja be energia- és zsírértékük, valamint áruk szerint: *

Termék

Energia

(kcal)

Zsír (g)

Ár

(Ft)

Egy tálka Nestlé teljes kiőrlésű gabonapehely 1,5 %-os zsírtartalmú tejjel elkészítve

226

5

110

1 db vajas zsemle

350

18

40

1 db szalámis-sajtos zsemle

550

38

80

1 pohár natúr joghurt kiflivel

200

7

85

1 pohár gyümölcsös joghurt

70

5

75

1 db kakaós csiga

250

4,5

130

1 db briós

200

5

110

10 dkg sajtos pogácsa

250

24

140

1 adag rántotta

(3 tojásból)

350

30

90


A fenti értékek szerint találhatunk olyan reggelit, melynek energia- és zsírtartalma alacsony, emellett pedig – kedvező ára folytán – kifizetődő reggelit jelent a mindennapokra. A teljes kiőrlésű reggelizőpelyhek ezeket a tulajdonságokat egyszerre nyújtják.

A teljes kiőrlésű gabona felhasználásával készült gabonapelyhek rendszeres fogyasztását a szakemberek – az alacsony energia- és zsírtartalom mellett – a magas élelmirost, vitamin és ásványianyag tartalom miatt ajánlják. A teljes kiőrlésű gabonával készült termékek fogyasztásával számos betegség kockázata is csökkenthető (pl. szív-érrendszeri, daganatos betegségek). A teljes kiőrlésű gabonapelyhek mellé elfogyasztott tej vagy tejtermék (pl. natur vagy gyümölcsös joghurt) értékes, a csontok és fogak számára nélkülözhetetlen kalciumot is tartalmaz. A teljes kiőrlésű gabonapelyhek a tej mellett gyümölccsel és gyümölcslével is tetszés szerint variálhatóak.

A Nestlé teljes kiőrlésű gabonapelyhei egészséges, finom és gyorsan elkészíthető reggelit jelentenek a család minden tagjának.

A témával kapcsolatban Pálfi Erzsébet dietetikusunk áll szíves rendelkezésére.
Kapcsolódó weboldal

Sajtókapcsolat
Referens:Makó Judit
judit.mako@webershandwick.hu
+36 1 887-8355
Cég:Nestlé













         
Kezdőlap    |    Cégismertetők    |    E-Sajttáj    |    Konferenciák    |    Kiállítások    |    Blogajánló    |    Kapcsolat

Rovatok:   Auto-motor  |  Belföld  |  Egészség  |  Gazdaság  |  IT  |  Környezetvédelem  |  Közlekedés  |  Kultúra  |  Média  |  Mobil  |  Sport  |  Távközlés

Sajttaj.hu © 2007-2024.   -   Sitemap    |   Médiaajánlat    |   Jognyilatkozat   


RSS   RSS


 freestat.hu mystat websas.hu
statgep.hu