Partnerek


CMS, webshop, eCommerce, domain, hosting, SEO, SEM

Google Directory

Observer


NewsAgent


C-PRESS


Hirmutato


Hirlapom


Hirlapom





hírek személyre szabva

Napi sajtó


Hirlevél feliratkozás






Google
 


Akár 10-12 órát is koplalunk a nap első étkezéséig

2007.10.18
Miért és mit reggelizzünk?



„A reggeli adja meg a napi lendületet, mert az éjszakai alvás után energiával és tápanyagokkal látja el a szervezetet.” – mondta Pálfi Erzsébet dietetikus egy reggelizésről szóló sajtóbeszélgetésen. A táplálkozási szakértő a zsírszegény és élelmi rostban gazdag reggelit javasolja. A gyerekek egészséges életmódra nevelésében nagy szerepe van a szülői példamutatásnak. A Nestlé teljes kiőrlésű gabonával készült reggelizőpelyhei változatos és egészséges reggelije gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Napjainkban egyre többen indulnak el reggelente otthonról anélkül, hogy reggeliznének. Magyarországon sajnos egyre nő azon gyerekek száma is, akik reggelente korgó gyomorral ülnek be az iskolapadba. Éhesen, energia és tápanyagok nélkül azonban nem lehet maximálisan teljesíteni. A szülők példamutatásukkal sokat tehetnek gyermekük egészséges életmódra nevelésében. Ha egy családban a reggeli a mindennapok része, akkor a gyerekek számára is természetes lesz, hogy iskolába indulás előtt reggelizzenek. Így a táplálkozásuk kiegyensúlyozottabb, amellyel akár a gyermekkori elhízás is megelőzhető.

Gubás Gabi színművésznőt, az esemény háziasszonyát egy betegség döbbentette rá a kiegyensúlyozott táplálkozás, így a reggeli fontosságára. „Pár éve egy komoly betegségem volt. Akkor elhatároztam, hogy fehér liszt helyett teljes kiőrlésű gabonával készült termékeket fogyasztok, a finomított cukrot pedig barnára cseréltem. Ennek a szemléletváltásnak is köszönhetem, hogy mára teljesen meggyógyultam. Mióta kisbabám van, a gyors és tápláló ételeket részesítem előnyben. A teljes kiőrlésű gabonával készült reggelizőpelyhek ideális reggeli számomra.”

Pálfi Erzsébet dietetikus szerint egy kis odafigyeléssel mindenki tehet az egészségéért. Néhány ötlettel változatos, tápláló és gyors reggeli készíthető, mely elegendő energiával látja el a szervezetet. „A reggeli elkészítésénél kulcsszó a változatosság. A teljes kiőrlésű gabonával készült reggelizőpelyhek tejjel vagy joghurttal, a teljes őrlésű gabonából készült pékáruk margarinnal, a tojásrántotta pirítóssal mind ideális reggelik. A rostban gazdag táplálkozás hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, jó közérzetünkhöz.”

A Cereal Partners Hungária Kft. Magyarország legnagyobb élelmiszeripari vállalatának, a Nestlé Hungária Kft-nek a gabonapelyhekkel foglalkozó üzletága. A vállalat által forgalmazott márkák többsége – Nesquik, Chocapic, Cini Minis, Cookie Crisp, Cheerios, Multi Cheerios, Lion, Fitness, Fitness&Fruits, Fitness Chocolate, Fitness&Yoghurt – teljes kiőrlésű gabona felhasználásával készül, amely az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen rostok, vitaminok és ásványi anyagok forrása. A teljes kiőrlésű gabonából készült reggelizőpelyhek szigorú minőségi előírások betartása mellett folyamatos termékfejlesztéseken mennek keresztül. Így a termékeket egyre magasabb teljes kiőrlésű gabonatartalom, valamint alacsonyabb só- és cukortartalom jellemzi. A vállalat a reggelizz.hu internetes oldalon nyújt részletes tájékoztatást a teljes kiőrlésű gabona élettani hatásairól, a kiegyensúlyozott táplálkozás, azon belül is a reggeli fontosságáról. A Nestlé Fitness oldalon az egészséges életmód iránt érdeklődők szakértői írásokat és hasznos tanácsokat olvashatnak.

A reggeliről és a teljes kiőrlésű gabonával készült reggelizőpelyhekről

A reggeli hozzájárul az egészséghez és a jó közérzethez

A legtöbb ember vacsorától a másnapi reggeliig akár 12 órán át nem eszik, így ez idő alatt jelentősen csökken a szervezet energiaszintje. A reggeli ennek a koplalásnak a végét jelenti, ezért a nap legfontosabb étkezése.
A reggeli során látjuk el a szervezetet a délelőtti fizikai és szellemi tevékenységekhez szükséges energiával. A reggeli a memória és a kognitív funkció megfelelő működésének szerves feltétele. A kutatások szerint a reggel kihagyott, létfontosságú tápanyagokat a nap további étkezéseivel sem pótolhatjuk.
A reggeli megfelelő alkalom arra, hogy a család együtt üljön asztalhoz, ráadásul a szüleikkel együtt étkező gyerekek táplálóbb reggelit fogyasztanak, ami egy életre megalapozza a helyes táplálkozási szokásokat.

Reggelizzünk változatosan!

A rendszeresség mellett a változatos étkezésre is törekedni kell. Próbáljuk úgy alakítani étkezéseinket – és nem csak a reggelit – hogy változatos és színes legyen étrendünk.
A reggelifajták széles tárházából állíthatjuk össze a változatos és számunkra megfelelő reggelit. A hagyományos lekváros vagy felvágottas szendvicseket váltogathatjuk a könnyebb zöldségkrémekkel, joghurtokkal, gyümölccsel. Készíthetünk ízletes teljes kiőrlésű gabonával készült reggelizőpelyhet aszalt gyümölcsökkel, magokkal gazdagítva, tejjel keverve. Alkalomadtán angolos reggelit - rántotta, tükörtojás - is fogyaszthatunk.
Bármit is készítsünk reggelire, az alapanyagokra érdemes odafigyelni. Ha szendvicset készítünk, fehér lisztből készült pékáru helyett válasszuk inkább a teljes kiőrlésű liszttel készült termékeket. A reggelizőpelyheknél is ajánlott figyelni a teljes kiőrlésű gabona- és a vitamin tartalomra.

A teljes kiőrlésű gabona és a rostok előnyei

A teljes kiőrlésű gabonáról sokat lehet hallani, mégis kevesen tudják, hogy az ebből készült termékeket miért ajánlják a szakemberek. A teljes kiőrlésű liszt a fehér liszttel ellentétben a gabonamag héjat és csíráját is tartalmazza, így jóval magasabb a rost- és ásványianyag-tartalma.

A teljes kiőrlésű gabonából készült ételek táplálkozásunk egyik legfontosabb élelmirost-forrását képezik. A rostok elengedhetetlenek szervezetünk számára, mert serkenthetik a bélműködést, a jóllakottság érzését keltik, segíthetnek a vastagbél megbetegedések megelőzésében. Az antioxidánsok (például az E-, C- és A-vitamin) a szabad gyökök elleni védelmi rendszer működéséért felelősek. A szabad gyökök elszaporodása nagy szerepet játszik a szív- és érrendszeri illetve a rákos megbetegedések kialakulásában.
A teljes kiőrlésű gabonával készült ételek - így például a reggelizőpelyhek - antioxidánsokban és vitaminokban is gazdagok, zsírtartalmuk viszont alacsony. A magasabb élelmirost-tartalom miatt a vékonybélben megköti a táplálékkal bevitt koleszterin egy részét.

A reggelizőpelyhek fogyasztása javítja az étrend minőségét

Teljes őrlésű gabonával készült reggelizőpelyhek fogyasztásával változatossá tehető a család étrendje.
A teljes kiőrlésű gabonával készült reggelizőpelyhek tápértékben gazdag élelmiszerek, csekély energia- (kalória-) bevitel mellett jelentősen hozzájárulnak létfontosságú tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok beviteléhez. A reggelizőpelyhet gyakran fogyasztók létfontosságú tápanyagok napi tápanyagszükségletüket fedezik a gabonapehellyel, mint például A-vitamin, B6-vitamin, thiamin, riboflavin, niacin, folsav, kalcium, vas és cink.
A Nestlé gabonapelyhei az egészséges táplálkozás jegyében egyre nagyobb mértékben tartalmaznak teljes kiőrlésű gabonát. A dobozokon búzakalász jelzi, hogy a pehely teljes kiőrlésű gabonából készül.

Kapcsolódó weboldal

Sajtókapcsolat
Referens:Makó Judit
judit.mako@webershandwick.hu
+36 1 887-8355
Cég:Nestlé













         
Kezdőlap    |    Cégismertetők    |    E-Sajttáj    |    Konferenciák    |    Kiállítások    |    Blogajánló    |    Kapcsolat

Rovatok:   Auto-motor  |  Belföld  |  Egészség  |  Gazdaság  |  IT  |  Környezetvédelem  |  Közlekedés  |  Kultúra  |  Média  |  Mobil  |  Sport  |  Távközlés

Sajttaj.hu © 2007-2024.   -   Sitemap    |   Médiaajánlat    |   Jognyilatkozat   


RSS   RSS


 freestat.hu mystat websas.hu
statgep.hu