Partnerek


CMS, webshop, eCommerce, domain, hosting, SEO, SEM

Google Directory

Observer


NewsAgent


C-PRESS


Hirmutato


Hirlapom


Hirlapom





hírek személyre szabva

Napi sajtó


Hirlevél feliratkozás






Google
 


Idén is Stella Artois® Sörcsapoló Bajnokság

2007.10.10


Idén immár 11. alkalommal rendezte meg a Borsodi Sörgyár Zrt. a Stella Artois® Sörcsapoló Bajnokságot. A hagyománnyá érlelődött, nemes vetélkedő célja a sörkultúra népszerűsítése és megismertetése a fogyasztókkal, hiszen a szakszerű sörcsapolás nemcsak pontosan meghatározott lépések láncolata, hanem művészet is. A verseny győztese Horváth Balázs (Orchidea Étterem, Lipót) lett, ő képviseli hazánkat 2007. október 25.-én, a 11. Stella Artois® Sörcsapoló Világbajnokságon Belgiumban. A 2. helyezett Dömötör Tamás (Royal Belgian Beer Café, Győr), a 3. pedig Csáki Ildikó (Rolling Rock Café, Nyíregyháza) lett.

Stella Artois® Sörcsapoló Bajnokság országos döntőjére 2007. október 9-én, az A38 Hajón került sor.

A versenyre idén is olyan a csaposok jelentkezését várták, akik szívesen vállalták a megmérettetést, és kellően felkészültnek érezték magukat, hogy képviseljék hazánkat a Sörcsapoló Világbajnokság belgiumi döntőjén. Az évről évre nagyobb népszerűségnek örvendő bajnokság fináléját hat regionális döntő előzte meg, ahová az ország minden részéből jelentkeztek a versenyzők. Minden helyszínről az első három helyezett jutott az országos döntőbe.

A zsűri a versenyen különböző szempontok szerint értékelte a szakszerű csapolást és a szervírozást előkészítő folyamatot, valamint az éttermi munkát. Ezek része az előírásokban megfogalmazott apró, de nagyon fontos mozdulatok szakszerű elvégzése, és természetesen a vendéggel való kapcsolatteremtés és az udvarias kiszolgálás is.

Annak ellenére, hogy a sörcsapoláshoz még az amatőrök is értenek bizonyos szinten, jó néhány lényeges szabály még a gyakorló csaposok előtt is ismeretlen. Egy gyanútlan sörivó nem is gondolná, hogy amikor kedvenc sörét a pincér felszolgálja, mennyi apró mozzanat és részlet befolyásolja az aranysárga ital szubjektív és tényleges élvezeti értékét. Nem mindegy például, hogy a sör kitöltése előtt mennyi idővel és hogyan mosták el a poharat, milyen szögben tartja azt a csapos csapoláskor és eltávolítja-e a habkorona szénsavval túldúsult tetejét. Csak kevesen tudják azt is, hogy a poharakat még teli állapotban is le kell öblíteni, és az sem közömbös, hogy a gyártó által biztosított cseppfogó és poháralátét, ha egyáltalán a helyére kerül, milyen pozícióban kerül oda.

Sörkultúránk mindennapjaiban számos olyan szempont van tehát, amely sokszor nemcsak a fogyasztók, de sajnos az avatottabb pincérek és felszolgálók előtt is ismeretlen, viszont közvetlen hatással van arra, hogy végül is mennyi fogy a termékből. A sörcsapolás technikájára ezért már szinte tudományos alapokon oktatják a vendéglátóipar szereplőit.
Kapcsolódó weboldal

Sajtókapcsolat
Referens:Dr. Darida Ágnes
agnes.darida@publicis-consultants.hu
+36 1 345-9339
Cég:Borsodi Sörgyár













         
Kezdőlap    |    Cégismertetők    |    E-Sajttáj    |    Konferenciák    |    Kiállítások    |    Blogajánló    |    Kapcsolat

Rovatok:   Auto-motor  |  Belföld  |  Egészség  |  Gazdaság  |  IT  |  Környezetvédelem  |  Közlekedés  |  Kultúra  |  Média  |  Mobil  |  Sport  |  Távközlés

Sajttaj.hu © 2007-2024.   -   Sitemap    |   Médiaajánlat    |   Jognyilatkozat   


RSS   RSS


 freestat.hu mystat websas.hu
statgep.hu