| |
Tények és tévhitek a teljes kiőrlésű gabonapelyhekről |
2007.10.03 |
|
Sok helyen lehet olvasni a reggeli fontosságáról. Vajon miért is olyen fontos ez az étkezés, milyen hatása van a rendszeres reggelizésnek vagy annak kihagyásának a szervezetünkre?
A kiegyensúlyozott táplálkozás egyik alappillére a reggeli. A vacsora és az ebéd között akár 12-14 óra is eltelhet. Ez alatt az idő alatt a szervezet fokozatosan felhasználja a vacsora alatt nyert energiakészletét, így a tízórai és az ebéd közeledtével egyre fáradékonyabbá válunk, szellemi és fizikai teljesítményünk, koncentrálóképességünk csökken. Sok esetben hangulatunkon is érződik a reggeli hiánya.
A reggeli éppen ebben segít: biztosítja a napi teendők elvégzéséhez szükséges energiát – a reggeli (az ideális napi 5 étkezés mellett) az össz-kalória bevitel 20%-át kell, hogy képviselje. Ez nemcsak a felnőttek számára fontos: a fent felsorolt élettani hatások következtében a gyerekek iskolai teljesítményét is nagy mértékben befolyásolja, hogyan indulnak el otthonról.
A reggeli nemcsak feladataink elvégzéséhez, hanem a kiegyensúlyozott táplálkozás révén egészségünk megőrzéséhez is fontos. Aki nem reggelizik, hajlamosabb a hízásra, mivel a kihagyott étkezés következtében fellépő éhséget nassolással vagy nagyobb adag ebéddel pótolja.
A reggeli sokszor azért okoz problémát, mert nincs idő elkészíteni, és nyugodtan elfogyasztani. A teljes kiőrlésű gabonapelyhek tápláló reggelit biztosítanak a család minden tagjának, ugyanakkor „tálalásuk” csupán néhány percet vesz igénybe, így a reggeli rohanásban is gyorsan elfogyaszthatóak. A Nestlé teljes kiőrlésű gabonapelyhei – összetevői révén – tápláló, finom és energiadús reggelit biztosítanak az egész család számára.
A témával kapcsolatban Rábenspeck Réka dietetikusunk áll szíves rendelkezésére.
|
| Kapcsolódó weboldal |
Sajtókapcsolat |
Referens: | Makó Judit |
| judit.mako@webershandwick.hu |
| +36 1 887-8355 |
Cég: | Nestlé |
|
|