| |
Tengeri utazás a NESPRESSO őszi újdonságával |
2007.09.27 |
Az évszázados indiai kávék hangulatát idézi a Jalayatra kávékülönlegesség
|
|
A NESPRESSO évente két alkalommal, egyedülálló kávékeverékekkel örvendezteti meg fogyasztóit. A tavaszi Limited Edition és az őszi Special Club kapszulák révén páratlan aromájú kávékat kóstolhatnak meg az ínyencek. Az ősszel boltokba kerülő Special Club kávékülönlegesség idén a Jalayatra, mely a rejtelmek és csodák országának misztikumát varázsolja a kávéscsészékbe. A tenger nedves levegőjén érlelt keverék Dél-India legcsapadékosabb vidékéről, a Malabár-partról származik, ahol a kávészemek a monszunszél segítségével szívják magukba a légáramlat fűszeres aromáit.
A NESPRESSO, a világ vezető prémium kávégyártója az állandóan kapható, kiváló minőségű 12 kávékeverék mellett évente kétszer különleges sorozattal lepi meg az igényes kávé iránt elkötelezett vásárlóit. A tavaszi Limitied Edition és az őszi Special Club kávékapszulák – melyek korlátozott mennyiségben kaphatóak – pazar ízvilágú, exkluzív minőségű, többnyire nagyon ritka kávékeverékből készülnek, és rendszerint kivívják az ínyenc kávéfogyasztók osztatlan elismerését.
A Limited Edition és Special Club kávékeverékek és a hozzájuk tartozó kávéscsészék csupán néhány hétig kaphatóak a NESPRESSO Andrássy úti üzletében.
Az idei Special Club kávékeverék, a Jalayatra – mely hindi nyelven „tengeri utazást” jelent – hazája India, ahol a NESPRESSO kávécserje-kutatói rátaláltak a páratlan monszunszél által érlelt Monsoon Arabica, és a széltől féltve óvott Plantation Arabica kávéfajtákra. A Monsoon Arabica hibátlan kávészemeit helybéli asszonyok, az évszázados hagyományokat követve kézzel válogatták, miután hónapokig érlelődtek a trópusi szélben. Annak érdekében, hogy a kávé krémesebb, lágyabb ízt kapjon, a Monsoon Aracica-t a hasonló származású, ám a széltől mégis elzárt Plantation Arabicával házasították. Így alakult ki a Jalayatra tökéletesen kiegyensúlyozott, páratlan aromája.
A különleges minőséget a monszun-érlelte kávé sajátos sűrűsége és a magas szakértelemmel végzett pörkölési eljárás adja. A NESPRESSO szakemberei által páratlan gondossággal végigkísért pörkölés során a kávékeverék lépésről lépésre idézi meg az évszázados indiai kávék hangulatát. A Malabár partvidékről származó krémes Arabica a markáns ízt és a fűszeres borsos karaktert vegyíti a szerecsendió, valamint a szegfűszeg jegyeivel.
A Jalayatra kapszulák és a pink valamint arany színekben pompázó kávéscsészék a mesés India hangulatát varázsolják a kávé szerelemeseinek otthonába.
|
| Tájékoztató letöltése |
| Kapcsolódó weboldal |
Sajtókapcsolat |
Referens: | Makó Judit |
| judit.mako@webershandwick.hu |
| +36 1 887-8355 |
Cég: | NESPRESSO |
|
|