Partnerek


CMS, webshop, eCommerce, domain, hosting, SEO, SEM

Google Directory

Observer


NewsAgent


C-PRESS


Hirmutato


Hirlapom


Hirlapom





hírek személyre szabva

Napi sajtó


Hirlevél feliratkozás






Google
 


Tények és tévhitek a teljes kiőrlésű gabonapelyhekről

2007.09.26


A gabonapelyhek íze többek között azért is kellemes, mert cukrot tartalmaznak. A gabonapelyhek magas cukortartalmával és ennek egészségtelen hatásával kapcsolatban azonban számos tévhit él.

A Nestlé teljes kiőrlésű gabonapelyhek cukortartalma alig éri el a javasolt maximális napi cukorfogyasztás 10 százalékát. Érdemes egy kis összehasonlítást végezni, hogy néhány reggeli alternatíva esetében hogyan is alakul a cukortartalom:

Termék
Adagnagyság
Cukor/1 adag
Nestlé teljes kiőrlésű gabonapehely
30 g gabonapehely + 125 ml zsírszegény tej

16-19 g

lekvár
10 – 20 g (kb. 1-2 teáskanálnyi)

6,5-14 g

édes péksütemény
(pl.: lekváros táska, túrós batyu, briós stb.)
 
50 – 100 g
 
34 – 60 g
joghurt (gyümölcsös)
125 – 175 g

13-18 g


Mint látható, az összehasonlításban részt vett egyéb reggelikkel szemben a Nestlé teljes kiőrlésű gabonapehely cukortartalma számos esetben alacsonyabb lehet.

A Nestlé teljes kiőrlésű gabonapelyhei egészséges reggelit biztosítanak a család minden tagja számára.

A témával kapcsolatban Rábenspeck Réka dietetikusunk áll szíves rendelkezésére.

További információk, szakmai anyagok és hasznos tippek a kapcsolódó link alatt.
Kapcsolódó weboldal

Sajtókapcsolat
Referens:Makó Judit
judit.mako@webershandwick.hu
+36 1 887-8355
Cég:Nestlé













         
Kezdőlap    |    Cégismertetők    |    E-Sajttáj    |    Konferenciák    |    Kiállítások    |    Blogajánló    |    Kapcsolat

Rovatok:   Auto-motor  |  Belföld  |  Egészség  |  Gazdaság  |  IT  |  Környezetvédelem  |  Közlekedés  |  Kultúra  |  Média  |  Mobil  |  Sport  |  Távközlés

Sajttaj.hu © 2007-2024.   -   Sitemap    |   Médiaajánlat    |   Jognyilatkozat   


RSS   RSS


 freestat.hu mystat websas.hu
statgep.hu