| |
Tények és tévhitek a teljes kiőrlésű gabonapelyhekről |
2007.09.26 |
|
A gabonapelyhek íze többek között azért is kellemes, mert cukrot tartalmaznak. A gabonapelyhek magas cukortartalmával és ennek egészségtelen hatásával kapcsolatban azonban számos tévhit él.
A Nestlé teljes kiőrlésű gabonapelyhek cukortartalma alig éri el a javasolt maximális napi cukorfogyasztás 10 százalékát. Érdemes egy kis összehasonlítást végezni, hogy néhány reggeli alternatíva esetében hogyan is alakul a cukortartalom:
Termék
|
Adagnagyság
|
Cukor/1 adag
|
Nestlé teljes kiőrlésű gabonapehely
|
30 g gabonapehely + 125 ml zsírszegény tej
|
16-19 g
|
lekvár
|
10 – 20 g (kb. 1-2 teáskanálnyi)
|
6,5-14 g
|
édes péksütemény
(pl.: lekváros táska, túrós batyu, briós stb.)
|
50 – 100 g
|
34 – 60 g
|
joghurt (gyümölcsös)
|
125 – 175 g
|
13-18 g
|
Mint látható, az összehasonlításban részt vett egyéb reggelikkel szemben a Nestlé teljes kiőrlésű gabonapehely cukortartalma számos esetben alacsonyabb lehet.
A Nestlé teljes kiőrlésű gabonapelyhei egészséges reggelit biztosítanak a család minden tagja számára.
A témával kapcsolatban Rábenspeck Réka dietetikusunk áll szíves rendelkezésére.
További információk, szakmai anyagok és hasznos tippek a kapcsolódó link alatt.
|
| Kapcsolódó weboldal |
Sajtókapcsolat |
Referens: | Makó Judit |
| judit.mako@webershandwick.hu |
| +36 1 887-8355 |
Cég: | Nestlé |
|
|