Partnerek


CMS, webshop, eCommerce, domain, hosting, SEO, SEM

Google Directory

Observer


NewsAgent


C-PRESS


Hirmutato


Hirlapom


Hirlapom





hírek személyre szabva

Napi sajtó


Hirlevél feliratkozás






Google
 


Okoskonyhával takarékoskodunk a hétköznapokban

2009.08.17
Amikor szűkül a családi kassza, az otthonfőzéssel is meg lehet takarítani kisebb-nagyobb összeget; de ettől még nem kell kőlevessel várni haza a családot. A MAGGI adatai azt mutatják, hogy egyre többen keresik a megfizethető és gyors konyhai megoldásokat: az elmúlt évben poralapokból 15 %-kal, leveskockából 6,6 %-kal, ételízesítőből 4,3 %-kal több fogyott.

A háztartások csökkenő élelmiszer-költése1 azt jelzi, hogy a mindennapi főzést is olcsóbban kell kigazdálkodniuk a háziasszonyoknak.

A www.okoskonyha.hu oldal abban ad tanácsot, hogy a gazdasági válság közepén hogyan lehet minőségi kompromisszum nélküli, ízletes fogásokat készíteni. A portálon olyan recepteket, tippeket és bevásárlási trükköket, illetve olyan hétköznapi megoldásokat találnak az olvasók, amik az egészséges és a változatos étrend kialakításához hasznosak.

És hogy hogyan is néz ez ki a valóságban? Az Okoskonyha fortélyos bevásárlási tippjei között például felhívja a figyelmet a Táplálkozási Iránytű és az INBÉ (Irányadó Napi Beviteli Érték) élelmiszercímkékre, amelyek a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz adnak kulcsfontosságú információkat.

A MAGGI Okoskonyha címkével ellátott termékeket felhasználva tulajdonképpen 4 gombóc fagyi árából készíthetünk úgy gulyáslevest, hogy közben kevesebb időt kell a tűzhely mellett tölteni.

A hamis gulyásleves, Okoskonyhás termékekkel és fél kilogramm virslivel elkészítve 640 Ft-ba kerül; a hagyományos gulyásleves, 40 dkg marhalábszárral pedig kb. 1.000 Ft-ra jön ki.

Egy másik konkrét példa: ha a zöldfűszeres pulykasültet az Okoskonyha tippjeivel és pulykamell helyett pulykaszárnyból készítjük el, akkor a 4 fős család 1.260 Ft helyett 740 Ft-ból vacsorázik meg. Utána talán még beleférhet a 4 gombóc fagyi is…

Az otthonfőzés előnye elsősorban nem az, hogy olcsóbb, mint minden nap házon kívül étkezni – bár ez sem elhanyagolható szempont. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy kezünkbe vegyük az irányítást ételeink felett, és tudatosabban táplálkozzunk.

A táplálkozási szakértők véleménye szerint a csökkentett ár nem jelent alacsonyabb minőséget: az egészségtudatos fejlesztés a levesporok, -kockák, ételízesítők és fixek esetében is elengedhetetlen.

A tavalyi évben a Nestlé poralapjaival készült ételekkel közel 1400 tonna (vagyis 14 millió adag) zöldség és gomba került a magyar családok asztalára. Emellett 2006. októberétől a MAGGI főzős levesek sótartalma összesen 58 tonnával csökkent.

„Ez nagyon fontos lépés, hiszen a sóbevitel csökkentése az egészséges étkezés egyik alapvető eleme” – hangsúlyozza Szűcs Zsuzsanna, a Nestlé Hungária Kft. dietetikusa.

Kapcsolódó weboldal

Sajtókapcsolat
Cég:Nestlé













         
Kezdőlap    |    Cégismertetők    |    E-Sajttáj    |    Konferenciák    |    Kiállítások    |    Blogajánló    |    Kapcsolat

Rovatok:   Auto-motor  |  Belföld  |  Egészség  |  Gazdaság  |  IT  |  Környezetvédelem  |  Közlekedés  |  Kultúra  |  Média  |  Mobil  |  Sport  |  Távközlés

Sajttaj.hu © 2007-2024.   -   Sitemap    |   Médiaajánlat    |   Jognyilatkozat   


RSS   RSS


 freestat.hu mystat websas.hu
statgep.hu