A tavaly hagyományteremtő szándékkal életre hívott Gyermelyi Tészta Szerdát 2009-ben is szerette a közönség - a visszajelzések alapján mintegy 43.000-en keresték a Gyermelyi kulináris specialitásokból álló menüsorát a hazai éttermekben.
Az akcióval kapcsolatos tapasztalataikról idén is kérdőíves felmérés keretében számoltak be a résztvevő éttermek. A visszaérkező válaszokból kiderült, hogy a chef-ek 94 százaléka kiválónak értékelte a tésztaóriás által összeállított tésztás menüsort, amely komoly szakmai elismerésnek számít.
Továbbá az éttermek 83 százaléka tervezi, hogy bővíti a tésztás ételek kínálatát, melyhez nagyon sok és jó ötletet kaptak a Gyermelyi étlapból. Főként a tésztasaláták és desszertek különleges kínálata tartott számot komoly érdeklődésre, de több olyan főétel is bekerül az éttermek kínálatába, amely népszerű volt ezen a napon.
Az éttermek ebben az évben is két menüsor - egy hagyományos és egy nemzetközi tésztaspecialitásokat kínáló étlap - között dönthettek. Az chef-ek étlapválasztása inkább a hagyományos fogások felé billent, talán ennek is köszönhető, hogy ezek az ételek voltak a legnépszerűbbek, de komoly elismerést kaptak az olyan különleges ízösszeállítások, mint például a mézes, szezámos kacsaragu spagettivel, a padlizsánban sült zöldséges gyufatészta, vagy pedig a gombás gesztenyés penne konyakos pecsenyemájjal. A vendégek számára külön élmény volt, hogy a tészta ennyi változatos módon elkészíthető és társítható.
Külön sikere volt a fizetésnél meglepetés ajándékként átadott Gyermelyi Tésztamagazinnak, amely sok érdekes, tésztákról és egészséges táplálkozásról szóló cikket és receptet tartalmazott.
„A Tészta Szerda elindításakor megfogalmazott alapcélok között a Gyermelyi imázsának erősítése mellett, a tészta éttermi jelenlétének növelése és a magyar tésztakultúra erősítése szerepelt, amelyek megvalósításához úgy vélem jó úton haladunk. Mindenképpen tervezzük a program folytatását, ám nem gondolkodunk az éttermi hatókör további bővítésében, hanem még inkább a minőség növelésére és a kulináris élvezetre koncentrálunk, amelyet szeretnénk, ha a Gyermelyivel társítanának a vendégek.” – mondta el Káhn Norbert, a Gyermely Zrt. kereskedelmi igazgatója az akcióhoz kapcsolódóan.
|