A boltok polcain csábító a széles gabonapehely kínálat, azonban a tápérték és összetevők szempontjából nem mindegy, melyik pelyhet választjuk. Az egyes gabonapelyhek nem csak árban, hanem ízben, formában, csomagolásban is eltérnek. A különböző reggelizőpelyhek összetétele és minősége is széles skálán mozog. Ezért a megfelelő reggelizőpehely kiválasztásakor a csomagolás mellett érdemes megnézni annak összetételét is!
A teljes kiőrlésű gabona ugyanis a finomított liszttel ellentétben a gabonamag héját és csíráját is tartalmazza, így ásványi anyag- és rosttartalma magasabb, valamint több B- és E-vitamint tartalmaz. A magas rosttartalmú táplálékok hozzájárulnak a teltségérzet kialakulásához, vagyis a rostokban gazdag ételek elfogyasztását követően fellépő jóllakottságérzet tovább tarthat. A Nestlé reggelizőpelyhei – a Corn Flakes kivételével - teljes kiőrlésű gabonával készülnek, így hozzájárulhatnak a szervezet energiaellátásához.
A Nestlé folyamatosan azon dolgozik, hogy fogyasztóinak minél jobb minőségű élelmiszereket készítsen. A Nestlé gabonapelyhei rost-, vitamin- és ásványi anyag-forrásnak minősülnek, egyre növekvő teljes kiőrlésű gabonatartalommal készülnek, a csomagoláson feltüntetett búzakalász embléma pedig a garancia arra, hogy az egész család a teljes kiőrlésű gabona legjavát kapja. A Nestlé teljes kiőrlésű gabonapelyhei a kiegyensúlyozott étrend részét képezhetik, mely a rendszeres mozgás és a lelki harmónia mellett az egészséges életmód egyik alappillére.
A témával kapcsolatban Pálfi Erzsébet dietetikus áll szíves rendelkezésére.
|