Partnerek


CMS, webshop, eCommerce, domain, hosting, SEO, SEM

Google Directory

Observer


NewsAgent


C-PRESS


Hirmutato


Hirlapom


Hirlapom





hírek személyre szabva

Napi sajtó


Hirlevél feliratkozás






Google
 


Ceres fejlesztések, eredmények, termékek

2007.12.05




A Ceres ZRt., az 1951-ben alapított Győr- és Vidéke Sütőipari Vállalat jogutódjaként már több mint 50 éve a hazai sütőipari piac meghatározó szereplője. A vállalat 1993-ban alakult részvénytársasággá, melyet 1994-ben privatizált a Csopak Szövetkezeti Rt. 1997. január 1.-én a társaság Győri Sütőipari Kft. néven folytatta működését. A következő meghatározó lépés 2002 volt a vállalat életében, mivel szeptember 30-án leányvállalata, a Miskolci Sütőipari Kft. beolvadásával az ország legnagyobb sütőipari vállalata jött létre. A társaság ekkor vette fel a római mitológia gabonaistennőjének nevét, így létrejött a Ceres Sütőipari Kft. 2005. novemberében a fejlesztések és az ebből következő növekedés eredményeként a vállalat zártkörűen működő részvénytársasággá alakult.

A sütőipari vállalat a kategórián belül számos szegmensben piacvezető szerepet tölt be. A vállalat a tavalyi évben 6,8 milliárd forintos bruttó árbevételt realizált, a 2007-es várható árbevétel eléri a 7 milliárd forintot. Az elmúlt öt évben végrehajtott közel 5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően világszínvonalú gyártósoron készíti termékeit. A vállalat forgalmának 80%-a a hosszabb minőségmegőrzési idővel rendelkező termékek – kenyerek, kalácsok, piskóták - , valamint az egészségtudatos táplálkozást szolgáló termékek értékesítéséből realizálódik. Az összforgalom fennmaradó részét a napi, friss pékáruk, péksütemények adják, amelyeket a cég üzemeinek vonzáskörzetében lévő üzleteknek értékesítenek.
A vállalat a sajátmárkás termékek gyártásának tekintetében Magyarország legjelentősebb áruházláncait látja el.

A vállalat tevékenységét és sikerét az utóbbi években számos díjjal jutalmazták. A Ceres elősütött termékcsalád-amely azóta továbbfejlesztésre és bővítésre is került- megkapta a Magyar Termék Nagydíjat, a szeletelt csomagolt Fehér kenyér Foodapest 2004 Sikerdíjat kapott, a Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület pedig Török Gábor Emlékéremmel jutalmazta a Ceres elmúlt években történt fejlesztéseit. A Ceres az iparágban elsőként érdemelte ki az Aranycipó díjat eddig elért eredményeivel.

Fejlesztések, beruházások

A Ceres az 1990-es évek elejétől gyárt tartós, szeletelt kenyereket, mely szegmensben piacvezető szerepet tölt be Magyarországon. A fogyasztói szokások változásának és a kiskereskedelem szerkezeti átalakulásának köszönhetően a termékcsoport iránt folyamatosan növekszik a kereslet. A helyzetet felismerve, a növekvő igények kiszolgálása érdekében a Ceres 2001-ben egy automata gyártósorral fejlesztette győri üzemét. Az új gyártósorral, mely Magyarországon egyedülálló, emberi kéz érintése nélkül, nagy higiéniai biztonsággal, nagy mennyiségű termék állítható elő kiváló minőségben. Az 1 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően a vállalatnak a korábbi 350 db/óra szeletelt kenyér kapacitást 3000 db/órára sikerült növelni.

A vállalat győri üzemének fejlesztése 2003-ban folytatódott és a beruházás eredményeként kialakításra került egy multifunkciós gépsor, mely Magyarország legmodernebb sütőipari gyártósora. A beruházás eredményeként egy automata gépsorral bővült a vállalat, illetve kialakításra került egy 3232 nm²-es csarnok a készáru raktár számára. A 1,5 milliárd forintos beruházás eredményeként kialakított gyártósorral 3600 db/óra kapacitással fél kilós toast kenyerek és 10500 db/óra kapacitással zsemlefélék gyártására vált képessé a társaság.

2005-2006-ban következett be a fejlesztés harmadik üteme, mikor a vállalat, a megnövekedett igények miatt, modernizálta számítógépes rendszerét, illetve győri telephelyének üzemeit. Annak érdekében, hogy az egyre szigorodó minőségbiztosítási és hatékonysági követelményeknek az üzem meg tudjon felelni, egy teljesen új üzemcsarnokot adtak át. A beruházás harmadik szakasza összesen 1,5 milliárd forintba került, ezzel lehetővé vált új termékek bevezetése a hazai piacra, melyek gyorsan elnyerték a magyar lakosság tetszését.

2006-ban a Ceres egy másik, szintén nagy jelentőséggel bíró fejlesztést is végrehajtott 1 milliárd forint értékben. A beruházás keretén belül a cég tovább bővítette a gyártási kapacitását a szeletelt, formakenyereket gyártó üzemében. A harmadik gépsorral a gyártási kapacitás félkilós toast kenyerek esetében 10600db/óra mennyiségre nőtt.

Termékek

A Ceres Sütő, köszönhetően az elmúlt években végrehajtott fejlesztéseknek, képessé vált hozzáadott tartósítószer nélkül is hosszan eltartható sütőipari termékek előállítására. Számos termék graham lisztből, ökológiai gazdálkodásból származó lisztek és magvak felhasználásával készül. A vállalat az egészségtudatos táplálkozást lehetővé tevő termékek fejlesztését és gyártását kiemelten fontosnak tartja, ezért termékei egy részét hozzáadott tartósítószer nélkül állítja elő.
Az egészségtudatos táplálkozás szolgálatában álló termékek sikeres piaci szereplése bizonyítja a vásárlási és fogyasztási szokások átalakulását és a Ceres termékfejlesztéseinek létjogosultságát.

A Ceres portfólióhoz tartoznak a friss pékáruk és csomagolt kenyerek mellett a szeletelt és szendvics kenyerek, a minőségi ízesített kalácsok, kuglófok, piskótalapok és különféle karácsonyi és húsvéti szezontermékek. A cég hosszú évekre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkezik a sajátmárkás termékek gyártásban is.

A társaság élen jár a termékinnovációban is, a 45 napos minőség megőrzési idővel rendelkező elősütött termékekkel egy forradalmian új fogyasztási szokás kialakulásához járult hozzá. A mediterrán konyha ismert péksüteménye, a ciabatta 5db-os, valamint ennek a terméknek a továbbfejlesztett formája a magvas ciabatta 5 db-os, a népszerű francia péksütemény a mini baguette 6db-os és a fűszernövényes mini baguette szintén 6 db-os, továbbá a császárzsemle 7db-os kiszerelésben került október elejétől a polcokra. Az elősütött termékek előnye, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető, az eredmény pedig a finom, meleg és ropogós péksütemény. Az új elősütött péksütemények reggelinek is kitűnőek, de különféle készételek, egytálételek és saláták kísérői is lehetnek.

A vállalat értékei

A Ceres alapvető értékei közé tartozik az innovációs készség, a megbízhatóság és az egészségtudatos táplálkozást segítő termékek gyártása. A Ceres folyamatosan fejleszti gyártási technológiáját és ezáltal termékei minőségét. Új termékeivel a fogyasztók igényeit igyekszik kielégíteni, bár sok esetben a proaktív termékfejlesztésnek köszönhetően a vásárlói igényteremtésben is szerepet játszik. A kiváló és egyenletes termékminőséget szigorú minőségbiztosítással, belső ellenőrzési folyamatokkal és higiéniai vizsgálatokkal biztosítják. A Ceres ZRt az IFS (International Food Standard) minőségbiztosítási rendszert tanúsíttatta és működteti telephelyein.

Társadalmi szerepvállalás

A Ceres környezetre gyakorolt hatását nem lehet egyetlen megyére vagy régióra leszűkíteni, mivel a vállalat üzemekkel nem csak Győrben és Csornán, hanem Miskolcon is rendelkezik. A szakember utánpótlás biztosítása céljából a vállalat dolgozói folyamatos szakképzéseken és szakmai továbbképzéseken vesznek részt, emellett a társaság fontos szerepet vállal a nappali tagozatos képzésekben. A győri Veres Péter Mezőgazdasági Szakközépiskola, a kapuvári Berg Gusztáv Szakközépiskola, a csornai Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola, valamint a miskolci Debreczeni Márton Szakképző Iskola tanulói a Ceres üzemeiben sajátíthatják el a szakmát, majd nagy részük az iskola elvégzése után a vállalat valamelyik üzemében helyezkedik el.

Kapcsolódó weboldal

Sajtókapcsolat
Referens:Sárközi Andrea
andrea.sarkozi@eurolex.hu
+36 (1) 336-1722
Cég:Ceres













         
Kezdőlap    |    Cégismertetők    |    E-Sajttáj    |    Konferenciák    |    Kiállítások    |    Blogajánló    |    Kapcsolat

Rovatok:   Auto-motor  |  Belföld  |  Egészség  |  Gazdaság  |  IT  |  Környezetvédelem  |  Közlekedés  |  Kultúra  |  Média  |  Mobil  |  Sport  |  Távközlés

Sajttaj.hu © 2007-2024.   -   Sitemap    |   Médiaajánlat    |   Jognyilatkozat   


RSS   RSS


 freestat.hu mystat websas.hu
statgep.hu