Partnerek


CMS, webshop, eCommerce, domain, hosting, SEO, SEM

Google Directory

Observer


NewsAgent


C-PRESS


Hirmutato


Hirlapom


Hirlapom





hírek személyre szabva

Napi sajtó


Hirlevél feliratkozás






Google
 


CSOKOLÁDÉ SZALON

2007.12.05


2007. november 30. és december 2. között rendezzük meg a CSOKOLÁDÉ SZALON – CSOKI VILÁG élmény expónkat. A rendezvény Közép-Európa legnagyobb csokoládé szalonjaként nyitja meg kapuit.

A Csokoládé Szalon több mint kiállítás: belépő a csokoládé varázslatos birodalmába. Ahogy felnövünk, úgy változik a csokoládéhoz fűződő viszonyunk is, mennyiségiből egyre inkább minőségi fogyasztókká válunk. Szervezőként elsődleges célunk, hogy kiállításunkon egy helyen mutassunk be mindent, ami a csokoládéhoz, a csokoládé fogyasztás kultúrájához köthető, az ismert és közkedvelt márkáktól egészen a csokoládé-szökőkútig.

Tematika:
- Csokoládé, marcipán, szaloncukor
- Delikatesse édességek, exkluzív csoki ajándékok
- Kakaó, kakaóbab, kakaópor
- Forrócsokoládé, csokoládézó
- Reklám csoki, bon-bon, karácsonyi ajándék csokoládék
- Csoki-szökőkút, Csoki kaszinó
- Csokoládé a szépségiparban – csoki pakolások
- Csokoládé játszóház sok élménnyel gyerekeknek

Előadások a Csokoládé Szalonon:
• Az aztékoktól a magyarokig, a chilistől a mandulásig – a csokoládé története.
• Mikor, mennyit, melyiket – csokoládé a táplálkozásunkban
• Szépít-e fiatalít-e a csoki?
• A csokoládé kóstolás művészete

Csokoládé története és élettani hatása

Már az aztékok is isten ajándékának tekintették a kakaóbabot, melyből pörkölés után víz hozzáadással készítettek italt melyet élénkítő hatása miatt kedvelték. Az új világba érkező Kolombusz is megkóstolta a különös nedűt, de Európába csak később, 1519-ben Hernan Cortez hozta át hajóival.

Az évszázadok során a csokoládé készítés óriási fejlődésén ment keresztül, ma már a jó minőségű csokoládéknál is léteznek különböző évjáratok, ugyanúgy mint a boroknál.
S természetesen mint a jó borok is ízükről, zamatukról megismerhetőek, hogy mely vidékekről származnak, a szakemberek – (hivatásos csokoládé kóstolók) ugyanígy különbséget tudnak tenni ceyloni, ecuadori, vagy venezuelai kakaóbabból készült csokoládék között.

Az eredeti csokoládé, azaz az étcsokoládé a kakaóport, kakaómasszát és kakaóvajat tartalmaz, no meg természetesen cukrot és különböző ízesítőket, aromákat. Az étcsokoládé kakaótartalma legalább 43%-os, de ideális esetben 55-75% közötti. A keserűcsokoládék kakaótartalma még magasabb, 85-90%.

A csokoládé – elsősorban az étcsokoládé - előnyös élettani hatásai is a kakaóbabbal vannak összefüggésben. A kakaóbab antioxidánsokat tartalmaz, amelyek fontos szerepet töltenek be az egészség megőrzésében, mivel megvédik a szervezetet az oxidációs sejtkárosodásoktól, továbbá a flavonidok a szívre és érrendszerre gyakorolnak előnyös hatást, ezzel csökkentve a szívinfarktus vagy szélütés kockázatát.


Kapcsolódó weboldal

Sajtókapcsolat
Referens:Tóth Zsuzsa
tothzsuzsa@vamdesign.hu
+36 1 666-3141
Cég:VAM Design













         
Kezdőlap    |    Cégismertetők    |    E-Sajttáj    |    Konferenciák    |    Kiállítások    |    Blogajánló    |    Kapcsolat

Rovatok:   Auto-motor  |  Belföld  |  Egészség  |  Gazdaság  |  IT  |  Környezetvédelem  |  Közlekedés  |  Kultúra  |  Média  |  Mobil  |  Sport  |  Távközlés

Sajttaj.hu © 2007-2024.   -   Sitemap    |   Médiaajánlat    |   Jognyilatkozat   


RSS   RSS


 freestat.hu mystat websas.hu
statgep.hu