Partnerek


CMS, webshop, eCommerce, domain, hosting, SEO, SEM

Google Directory

Observer


NewsAgent


C-PRESS


Hirmutato


Hirlapom


Hirlapom





hírek személyre szabva

Napi sajtó


Hirlevél feliratkozás






Google
 


Negyed óra jut a reggelire a gyermekes családokban

2007.11.14
A Nestlé felmérése szerint a családosok akkor is reggeliznek, ha nincs elég idejük

A szülők nem engedik el gyermekeiket reggeli nélkül az iskolába. – derült ki a Nestlé 2007 őszén végzett – nem reprezentatív - felméréséből. A közel kétszáz megkérdezett többsége otthon, nyugodt körülmények között fogyasztja el a reggelit. Azok is figyelmet fordítanak arra, hogy ne korgó gyomorral kezdjék a napot, akiknek kevesebb idejük van. A kutatás szerint az asztalra kerülő ételek minősége is javul: egyre többen választják a teljes kiőrlésű gabonával készült termékeket, a joghurtot és a különböző gyümölcsöket.

Reggelizni kell, az idő nem számít

A gyermekes szülőknél előtérbe kerül a tudatos életmód a Nestlé megbízásából – közel kétszáz, 25 és 40 év közötti felnőtt megkérdezésével – készült nem reprezentatív felmérése szerint. A megkérdezettek 80 százaléka odafigyel arra, hogy a család minden nap leüljön a reggelizőasztalhoz. Egy magyar családban naponta átlagosan 15 perc jut a reggelizésre. A megkérdezettek 52 százaléka negyed óra, a negyede fél óra, 14 százaléka pedig 5 perc alatt fogyasztja el a reggelit. A családok többsége (közel 60 százalék) otthon, nyugodt körülmények között, a válaszadók egyharmada azonban még mindig rohanva reggelizik. Azok, akik nem otthon fogyasztják el reggeljüket (30 százalék), az iskolában vagy munkahelyükön étkeznek.

Egyre több családban kerül teljes kiőrlésű gabonapehely is a reggelizősztalra

A Nestlé legfrissebb felméréséből az is kiderült, hogy egyre népszerűbbek a teljes kiőrlésű gabonával készült reggelizőpelyhek. A megkérdezett családok többségénél (62 százalék) még mindig a hagyományos reggeli – szendvics, péksütemény, kalács, lekvár – kerül az asztalra, de egyre többen (32 százalék) fogyasztanak teljes kiőrlésű gabonával készült reggelizőpelyhet is. A megkérdezettek közel fele naponta vagy hetente többször eszik gabonapelyhet. A szülők nem csak azért szeretik a reggelizőpelyheket, mert gyorsan elkészíthetők és finomak, hanem mert a teljes kiőrlésű gabonával készült termékek tápanyag- és vitanimtartalma magas, zsírtartalma viszont alacsony. Emellett a joghurt és a gyümölcs is egyre növekvő mértékben terítékre kerül, melyek fogyasztása mind hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.
Kapcsolódó weboldal

Sajtókapcsolat
Referens:Vermes Viktória
viktoria.vermes@webershandwick.hu
+36 (1) 887-8363
Cég:Nestlé













         
Kezdőlap    |    Cégismertetők    |    E-Sajttáj    |    Konferenciák    |    Kiállítások    |    Blogajánló    |    Kapcsolat

Rovatok:   Auto-motor  |  Belföld  |  Egészség  |  Gazdaság  |  IT  |  Környezetvédelem  |  Közlekedés  |  Kultúra  |  Média  |  Mobil  |  Sport  |  Távközlés

Sajttaj.hu © 2007-2024.   -   Sitemap    |   Médiaajánlat    |   Jognyilatkozat   


RSS   RSS


 freestat.hu mystat websas.hu
statgep.hu