Az épülő központ célja az, hogy új lendületet adjon az innovatív és tápanyagokban gazdag gabonatermékek kifejlesztéséhez. A közel 50 millió svájci frankos beruházás a bizonyíték arra, hogy a CPW stratégiai szinten is elkötelezett az egészséges életmód és a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett.
A CPW Innovációs Központ olyan reggeli gabonatermékek fejlesztésén dolgozik majd, melyek még kiegyensúlyozottabb tápanyagtartalmuknak, frissességüknek, ízüknek és textúrájuknak köszönhetően kedvezőbb élettani hatásúak lesznek.
„Ebben az irányban már eddig is jelentős lépések történtek. 2003 óta világszinten a Nestlé gabonatermékei révén 2,5 milliárd adag előnyös táplálkozás-élettani hatású teljes értékű gabona került a családok asztalára. Ezzel párhuzamosan pedig a Nestlé cereáliák sótartalma 5041 tonnával, míg hozzáadott cukortartalma 766 tonnával csökkent.”- nyilatkozta Szűcs Zsuzsanna, a Nestlé Hungária Kft. dietetikusa.
A CPW Innovációs Központ célja, hogy a reggeli termékek területén egyesítse a General Mills gyártástechnológiai ismereteit és a Nestlé 50 éves kutatás-fejlesztési tapasztalatát, továbbá mindkét vállalat sokéves tudását az élelmiszer- feldolgozásban.
A beruházást 2009 elején kezdték meg, a tervek szerint a K+F (kutató-fejlesztő) központ 2010 nyarán nyitja meg kapuit. Az összesen 4000 embert foglalkoztató Cereal Partners Worldwide a világ második legnagyobb reggeli gabonatermékeket gyártó vállalata.
|