Úgy tűnik, a takarékoskodás újra divatba jön Magyarországon, mely arra készteti a vásárlókat, hogy keressék az akciókat, és ki is használják a kedvezményes lehetőségeket. 2009. február 26. és március 31. között szó szerint kitört a húsgolyó őrület. Akár ebédről vagy vacsoráról volt szó, tízezrek vették célba a két hazai IKEA áruházat. Az IKEA éttermeibe látogatók egy hónap alatt 3,2 tonna húsgolyót fogyasztottak el!
„A svéd húsgolyó akció során az IKEA Örs vezér téri áruházában 1 581 570 darab, a budaörsi áruházban pedig 868 965 darab húsgolyó fogyott el. Az akciónak köszönhetően a hozzánk látogatók, ha egy kis időre is, de elszabadulhattak a gondjaiktól, és anélkül, hogy komolyabb összegeket költöttek volna, kikapcsolódhattak, és az egész család jóllakhatott” – értékelt Gerőcs Vendel, az IKEA regionális PR vezetője.
A húsgolyó (köttbullar) a svédek legismertebb és legkedveltebb nemzeti étele. Bár szinte minden svéd családnak van egy „titkos” húsgolyó-receptje, általában marha- és disznóhús felhasználásával készül, főtt burgonyával, barnamártással és vörösáfonya-lekvárral tálalják.
|