A kávézás felülmúlhatatlan élményét nyújtó Nespresso ezúttal korlátozott mennyiségben elérhető ízesített kávékkal és különleges édességekkel csábít. Mind a kávék, mind az édességek megvásárolhatóak az Andrássy úti üzletben, valamint megrendelhetőek telefonon és már interneten is a Nespresso Club-on keresztül (06 80 CLUB 80) vagy a www.nespresso.com címen.
December elejétől korlátozott mennyiségben elérhető, csak idén télen kapható, kristálygyömbér, mandarin és karamell ízesítésű kávé kapszulák érkeztek a Nespresso Andrássy úti üzletébe. A kollekció és természetes aromái meglepően új, különlegesen érzéki élményt nyújtanak.
A kristálygyömbér egyszerre erőteljes és fűszeres íze finoman emeli ki a Livanto Grand Cru teltségét. Gyümölcsös jellege frissességet kölcsönöz a kávé pörkölt jegyeinek. A karamell édes vaníliaízesítése meglágyítja a Livanto Grand Cru pörkölt aromajegyeit. A tejkaramella krémessége elegáns, ínyenc kombinációt alkot a kávéval. Az illatos és édes mandarin nagyszerűen belesimul a Livanto Grand Cru pörkölt ízeibe. A gyümölcs héja kiegyensúlyozza a kávé keserűségét, és egyedülálló harmóniát teremt.
A különleges kávékhoz különleges sütemények illenek. Hagyományos receptek alapján, mégis kifejezetten a Nespresso számára készült a Dolcetti és a Cantuccini elnevezésű édesség. A friss tojásból, búzalisztből, svájci vajból készült, tengeri sóval ízesített Dolcetti két változatban, karamell ízesítéssel valamint gyömbér ízesítéssel, málna krémmel töltve kapható. A mandarin ízű Cantuccini pedig cukrozott gyümölcsökkel és pisztáciával csábít. Mind a három ínyencség 2790 Ft, és csak 2009. januárig vásárolható meg.
Bár a „calisson” elnevezésű finomság születéséről számos legenda létezik, a legvalószínűbb az, hogy ez a kandírozott dinnyével és ízesített cukorral készülő mandulás édesség Provence tartományból származik.
A Nespresso a „calisson” -t saját, egyedi ízekkel fejlesztette tovább, melyek tökéletesen illenek a kiváló Nespresso kávékhoz, így született meg a Palets Amande. A kis kerek süteményeket ugyanolyan csomagolásban árulják, mint a Nespresso kapszulákat. A hosszúkás dobozkák három különböző ízű édességet rejtenek.
Az „natúr” ezüstös bevonata a téli ünnepekre emlékeztet, a karamell színű sütemény az új, csak idén télen kapható limitált szériás kávékülönlegességek kísérőjeként született meg, míg a kávé színű és ízű, egyértelműen a Nespresso fő irányvonalára, a kávéra utal.
Hogyan is készülnek ezek a finomságok? A calisson receptje a XV. század óta változatlan. A kandírozott gyümölcsöt összekeverik mandulával, tésztába töltve 90 fokon réz üstben főzik, rizspapírral letakarva. Ezt követően egy kis, kör alakú formába öntik a masszát, majd cukormázzal bevonva helyezik a sütőbe. A calisson a 13 tradicionális provence-i karácsonyi édesség egyike, melyek Jézust és a 12 apostolt szimbolizálják.
A Palets Amande dobozában 16 darab apró finomság rejtőzik, mely 2009 májusáig érhető el 3900 forintos áron, immár nemcsak az Andrássy úti Nespresso üzletben. 2008 decemberétől a kávézás szerelmesei interneten is megrendelhetik az üzlet teljes kínálatát.
|