Az egészség és annak megőrzése Európa-szerte egyre hangsúlyosabbá válik, így a fogyasztási szokások megváltozása Magyarországon is egyre erősödő trendet mutat. A klasszikus péksütemények mellett, a csomagolt toast kenyereken túl, az izgalmas mediterrán típusú péksütemények is egyre fontosabb szerephez jutnak mindennapi táplálkozásunkban.
A Ceres ZRt. már évek óta sikerrel képviselteti magát szeletelt kenyér termékeivel a dinamikusan fejlődő bio kategóriában. A Ceres idén igazi újdonságokkal a bio búzalisztből és a teljes kiőrlésű lisztből készült, 6 db-os elősütött Bio mini baguettekkel hódít a piacon.
„A Ceres Sütő márkanév alatt forgalmazott új, bio termékeinkkel nemcsak követni szeretnénk a legújabb táplálkozási trendeket, de azokat megelőzve, újabb fogyasztási szokásokat is kívánunk teremteni” – mondja Horváth Attila a Ceres ZRt. vezérigazgatója. Majd folytatja: „Legalapvetőbb élelmiszerünk a kenyér, és a különféle péksütemények, amelyeket napi rendszerességgel, akár naponta több alkalommal is fogyasztunk. Mindezek miatt rendkívül fontos az, hogy a termékek gyártáshoz felhasznált alapanyagok honnan, milyen körülmények közül származnak. A biotermékek a hagyományos élelmiszereknél biztonságosabbak és a gazdag vitamin, nyomelem, és ásványi anyagforrás miatt igen fontos szerepet játszhatnak az egészségtudatos táplálkozásban. A Ceres nagy gondot és figyelmet fordít arra, hogy termékeit minőségi összetevőkből állítsa elő, így innovatív termékei egészséges alapanyagaiknak köszönhetően kiválóan illeszkednek a változó fogyasztói igényekhez.”
A szeletelt és csomagolt Bio toast kenyér (250 g), az ennek Bio magvas toast kenyér (350 g) változata, valamint a Bio rozskenyér (400 g) termékek alkották eddig a Ceres bio portfólióját. A magvas toast kenyér esetében a cég a teljes kiőrlésű bio búza- és rozslisztből készült termékét még bio magvakkal - lenmag, napraforgómag, köles és hajdina – is gazdagítja. Mindhárom termék alapanyagai ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak.
Az idei portfólió-bővítés után még színesebbé vált a paletta. „Az elősütött termékek tavalyi sikeres bevezetése után már az elősütött Bio mini baguette (220g) és az elősütött Bio mini baguette teljes kiőrlésű liszttel (220g) termékek is megtalálhatóak a boltok polcain. Az elősütött péksütemények jellegzetessége - legyen az bio vagy hagyományos - az, hogy szobahőmérsékleten is hosszú ideig eltarthatóak, hozzáadott tartósítószert nem tartalmaznak, és ami a legfontosabb, hogy pár perc alatt a sütőben megsütve, friss, meleg és nagyon finom péksütemény tálalható. A Ceres ZRt. bio termékeiről a Biokontroll Hungária tanúsítja, hogy maradéktalanul megfelelnek a legszigorúbb minőségbiztosítási előírásoknak is” – fogalmaz Horváth Attila a Ceres ZRt. vezérigazgatója.
|