Partnerek


CMS, webshop, eCommerce, domain, hosting, SEO, SEM

Google Directory

Observer


NewsAgent


C-PRESS


Hirmutato


Hirlapom


Hirlapom





hírek személyre szabva

Napi sajtó


Hirlevél feliratkozás






Google
 


Jinogalpa – különleges és értékes, mint egy kolibri

2008.09.08
A NESPRESSO új trópusi különlegessége Nicaraguából.

A prémium kategóriás adagolt kávék úttörőjeként és piacvezetőjeként számon tartott Nestlé NESPRESSO bemutatta 2008-as Special Club Grand Cru kávéját, a Jinogalpa-t, amely csak korlátozott ideig kapható. Ez a nicaraguai Matagalpa és Jinotega régió hegyeinek dús ültetvényein termesztett kávé tökéletesen intenzív, gazdag és testes ízt kínál a kávérajongóknak a világ bármely részén. Ízének édességéhez az édes szantálfa-aromák, kiegyensúlyozottságához a friss zöldes jegyek járulnak hozzá. Különleges karaktere eszpresszócsészéből fogyasztva (40 ml) élvezhető a leginkább.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy idén ősszel egy olyan ritka Grand Cru-vel lephetjük meg a NESPRESSO kedvelőit, amelyet nemcsak egzotikus karaktere, hanem exkluzív eredete is különlegessé tesz. Ez a kávé Nicaragua vulkáni hegységeiben terem. Itt található a világ néhány legkitűnőbb kávéültetvénye” – nyilatkozta Guillaume LeCunff, a Nestlé NESPRESSO SA. nemzetközi marketingigazgatója. „A Jinogalpa termékeny talajon, párás, trópusi erdei éghajlaton, buja növényzet árnyékában nő. Gazdag, testes íze tökéletesen egészíti ki a NESPRESSO legkiválóbb minőségű Grand Cru kávékat felvonultató kínálatát, és a kávézás felülmúlhatatlan élményével ajándékozza meg az ínyenceket.”

A Jinogalpa 100%-ban kézzel szüretelt Arabica kávékból készült keverék, amely Nicaragua két hegyvölgyes vidékéről, Matagalpából és Jinotegából származik. Ez a két vidék a világ legjobb kávétermő helyei közé tartozik; mindkettő vulkáni övezetek közelében található, gazdag talajjal, trópusi erdei éghajlattal és dús növényzettel rendelkezik, s lankás lejtőiket elszórva farmok, falvak és kertek tarkítják.

Az ehhez a kávéhoz felhasznált Grand Cru legalább 70%-a „árnyékban termesztett”, az őshonos fák lombozata alatt. Május és január között 1500-3000 mm eső öntözi, szüretelése ősztől február végéig tart. Az előállításához felhasznált fő változatok a Maragogype, a Maracaturra és a Catimor, amelyek termesztési helye Matagalpa-ban akár az 1100, Jinotega-ban akár az 1400 méteres magasságot is eléri. A Jinogalpa kávét novembertől február végéig szüretelik.

A szüretelési időszak során a Jinogalpa piros bogyóit leszedik, azonnal lehántolják, 12-36 órán át erjesztik, majd fából készült tartályokban mossák. A Nicaragua-ban a kávéfarmokon található kisméretű, nedves eljárású feldolgozóüzemek segítségével a farmerek helyben mossák és fermentálják a kávét, majd a még nedves kávészemeket szárításra és további feldolgozásra átadják az exportőrnek.

Ráadásul Nicaragua egyike annak a néhány országnak, ahol a kávét kizárólag napon szárítják. A napon történő szárítás biztosítja, hogy a kávészemek megtartsák zöldes-kékes színüket, illetve tovább megőrizzék frissességüket. Szárítás után a kávé a Nestlé guatemalai minőségellenőrzési központjának jóváhagyásával kerül forgalomba, hogy tökéletes élvezetet nyújtson a NESPRESSO rajongóinak. A különleges kávé Nicaragua több száz kávétermesztőjének biztosít megélhetést.

Special Club kiegészítők
A Jinogalpa 2008 Special Club Grand Cru kávékeverék tökéletes élvezete érdekében a NESPRESSO korlátozott mennyiségben különleges eszpresszócsészét is kínál vásárlóinak (2 db 40 ml-es csészéből és 2 db csészealjból álló készlet - 6700 Ft), amelynek díszítő motívumát, a kék árnyalatokban festett kolibrit a Jinogalpa Grand Cru ritka finomsága ihlette.

Kapcsolódó weboldal

Sajtókapcsolat
Cég:NESPRESSO













         
Kezdőlap    |    Cégismertetők    |    E-Sajttáj    |    Konferenciák    |    Kiállítások    |    Blogajánló    |    Kapcsolat

Rovatok:   Auto-motor  |  Belföld  |  Egészség  |  Gazdaság  |  IT  |  Környezetvédelem  |  Közlekedés  |  Kultúra  |  Média  |  Mobil  |  Sport  |  Távközlés

Sajttaj.hu © 2007-2024.   -   Sitemap    |   Médiaajánlat    |   Jognyilatkozat   


RSS   RSS


 freestat.hu mystat websas.hu
statgep.hu